Αυξημένα καθαρά κέρδη ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2016 η γερμανική E.ON μετά τη συμφωνία με τη Gazprom για μακροχρόνια συμβόλαια φυσικού αερίου. Ειδικότερα, η γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας ανακοίνωσε αύξηση στα καθαρά κέρδη από 1,06 δισ. ευρώ ένα χρόνο πριν σε 1,17 δισ. ευρώ

Αυξημένα καθαρά κέρδη ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2016 η γερμανική E.ON μετά τη συμφωνία με τη Gazprom για μακροχρόνια συμβόλαια φυσικού αερίου.

Ειδικότερα, η γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας ανακοίνωσε αύξηση στα καθαρά κέρδη από 1,06 δισ. ευρώ ένα χρόνο πριν σε 1,17 δισ. ευρώ. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ανήλθαν στα 3,1 δισ. ευρώ, ενισχυμένα κατά περίπου 200 εκατ. σε σύγκριση με το α' τρίμηνο του 2015.

Αν δεν συνυπολογιστούν οι επιπτώσεις της συμφωνίας για τους όρους προμήθειας φυσικού αερίου από την Gazprom, τα κέρδη του α' τριμήνου ήταν ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όπως δήλωσε η E.ON.

Επίσης, τα προσαρμοσμένα κέρδη μετά από τους φόρους ήταν 1,3 δισ. ευρώ, 30% υψηλότερα από το 1 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.