Μπορίσωφ: Εργαζόμαστε Εντατικά για να Εξασφαλίσουμε Υποστήριξη προς τον Βαλκανικό Κόμβο Αερίου

Μπορίσωφ: Εργαζόμαστε Εντατικά για να Εξασφαλίσουμε Υποστήριξη προς τον Βαλκανικό Κόμβο Αερίου
energia.gr
Πεμ, 12 Μαΐου 2016 - 13:34
«Εργαζόμαστε πολύ εντατικά για την υποστήριξη προς τον Βαλκανικό κόμβο αερίου και καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε η χώρα να καταστεί κέντρο διανομής αερίου», τόνισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσωφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο, μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντέηβιντ Κάμερον

«Εργαζόμαστε πολύ εντατικά για την υποστήριξη προς τον Βαλκανικό κόμβο αερίου και καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε η   χώρα να καταστεί κέντρο διανομής αερίου», τόνισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσωφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο, μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντέηβιντ Κάμερον.

Ο Βαλκανικός κόμβος αερίου αποτελεί φιλόδοξο βουλγαρικό πρότζεκτ που προβλέπει την κατασκευή ενός hub αερίου στη Βάρνα, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, και από το οποίο ποσότητες από τις αγορές της Ρωσίας, της Κασπίας κλπ. θα διοχετεύονται προς την Ευρώπη.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου θα λάβει μέρος στη Σύνοδο για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, η οποία πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη.

Όπως τόνισε ο κ. Μπορίσωφ, «ο πρωθυπουργός Κάμερον είναι αρωγός στην προσπάθειά μας να προσελκύσουμε μεγάλες εταιρείες».