Θυγατρική εταιρεία για τις επενδύσεις στις ΑΠΕ και άλλα ενεργειακά projects χαμηλού άνθρακα, με έμφαση στην αιολική ενέργεια, δημιουργεί ο κολοσσός του τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου Royal Dutch Shell

Θυγατρική εταιρεία για τις επενδύσεις στις ΑΠΕ και άλλα ενεργειακά projects χαμηλού άνθρακα, με έμφαση στην αιολική ενέργεια, δημιουργεί ο κολοσσός του τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου Royal Dutch Shell, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της εταιρείας που περιήλθε στην κατοχή του Guardian.

Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται New Energies και θα συνδυάζει τις υφιστάμενες δραστηριότητες του ομίλου στο υδρογόνο, τα βιοκαύσιμα και την ηλεκτρική ενέργειας.

Οι ετήσιες επενδύσεις της θυγατρικής θα διαμορφωθούν κοντά στα 177 εκατ. ευρώ ή μόλις το 1% του ετήσιου προϋπολογισμού της Shell για επενδύσεις στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Η επίσημη ανακοίνωση για τη σύσταση της θυγατρικής αναμένεται στις 7 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Shell ανακοίνωσε ότι υπέβαλε κοινή προσφορά με την Eneco Group και την Van Oord σε δημοπρασία για υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 700 MW στην Ολλανδία, που θα αποτελείται από δύο μονάδες, ισχύος 350 MW έκαστη.