Ανοδικά κινούνται σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές του πετρελαίου, με το Μπρεντ να πλησιάζει τα 50 δολάρια και το αμερικανικό αργό να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Οκτώβριο

Ανοδικά κινούνται σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές του πετρελαίου, με το Μπρεντ να πλησιάζει τα 50 δολάρια και το αμερικανικό αργό να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι τιμές του αργού έχουν σημειώσει κέρδη τις δύο τελευταίες εβδομάδες, λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στην προσφορά από τη Νιγηρία και τη Βενεζουέλα, τη μείωση της παραγωγής στις ΗΠΑ, καθώς και την προσωρινή μείωση της παραγωγής στον Καναδά μετά τις μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή της Αλμπέρτα με τα πλούσια κοιτάσματα oil sands. 

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται κατά 67 σεντς στα 48,39 δολάρια/βαρέλι και του Μπρεντ κατά 37 σεντς στα 49,34 δολάρια, πολύ κοντά στο υψηλό των 49,47 δολαρίων που σημειώθηκε χθες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Goldman Sachs που τους προηγούμενους μήνες προέβλεπε την κατάρρευση των τιμών προς τα 20 δολάρια/βαρέλι, έχει πλέον αλλάξει τις προβλέψεις της και εκτιμά ότι στο δεύτερο εξάμηνο το αμερικανικό αργό θα διαπραγματεύεται στην περιοχή των 50 δολαρίων/βαρέλι.

Στήριξη στις τιμές δίνει και η εκτίμηση της ΕΙΑ ότι τον Ιούνιο η παραγωγή shale oil στις ΗΠΑ θα μειωθεί για όγδοο συνεχόμενο μήνα. 

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χθες, η παραγωγή θα υποχωρήσει κατά 113.000 βαρέλια περίπου, σε 4,85 εκατ. βαρέλια/ημέρα.