Η GC Rieber Shipping υπέγραψε στις 18 Μαΐου, συμβόλαιο ισχύος 45 ημερών με την εταιρεία υδρογονανθράκων Black Sea Oil & Gas SRL, της αμερικανικής Carlyle Group, για διενέργεια υπεράκτιων σεισμικών ερευνών στα ανοικτά της Ρουμανίας. Η 100% θυγατρική της GC Rieber Shipping, Dolphin Geophysical Ltd, θα προχωρήσει στις τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες με το σκάφος Polar Marquis

Η GC Rieber Shipping υπέγραψε στις 18 Μαΐου, συμβόλαιο ισχύος 45 ημερών με την εταιρεία υδρογονανθράκων Black Sea Oil & Gas SRL, της αμερικανικής Carlyle Group, για διενέργεια υπεράκτιων σεισμικών ερευνών στα ανοικτά της Ρουμανίας. Η 100% θυγατρική της GC Rieber Shipping, Dolphin Geophysical Ltd, θα προχωρήσει στις τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες με το σκάφος Polar Marquis. Πρόκειται για το σκάφος που στις 17 Ιουνίου 2015 και για τρεις εβδομάδες διενήργησε έρευνες στον στον Κόλπο της Καβάλας για λογαριασμό της Energean Oil & Gas, με στόχο τον εντοπισμό νέων πιθανών κοιτασμάτων στην Λεκάνη του Πρίνου (Βλ. εδώ περισσότερα για τις προοπτικές του Πρίνου σήμερα στο energia. gr).

H Black Sea Oil & Gas ενδιαφέρεται για τρία θαλάσσια μπλοκ στη Μαύρη Θάλασσα, τα XIII Pelican, XV Midia Shallow, και EX-25 Luceafarul, που καλύπτουν συνολική θαλάσσια έκταση πάνω από 5.000 τ. χλμ. σε ανεξερεύνητη ως τώρα περιοχή στη ρουμανική υφαλοκρηπίδα . Η Black Sea Oil & Gas λειτουργεί τρία μπλοκ για λογαριασμό των εταιρειών Gas Plus International BV (τα Midia και Pelican) και Petro Ventures Europe BV (τα Midia, Pelican, και Luceafarul).

Εξάλλου, στις 11 Μαΐου, η αυστριακή εταιρεία υδρογονανθράκων OMV ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της στην Ρουμανία, OMV Petrom, ολοκλήρωσε το δεύτερο γύρο ερευνών τον Ιανουάριο, στο υπεράκτιο μπλοκ Neptun Deep. Συνολικά έγιναν έρευνες σε επτά πηγάδια, στα περισσότερα από τα οποία βρέθηκε φυσικό αέριο. Η εταιρεία, ωστόσο, επιφυλάχθηκε για περαιτέρω αξιολόγηση της εμπορευσιμότητας των ευρημάτων, αν και το 2013 η OMV είχε εκτιμήσει ότι το Neptun θα μπορούσε συνολικά να παράγει 6,5 bcm αερίου το χρόνο. Η παραγωγή του πεδίου, το οποίο ανήκει κατά 50% στην OMV Petrom και στην ExxonMobil αντίστοιχα, αναμένεται να ξεκινήσει πριν το 2020.