Έρευνα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των βουλγαρικών ενεργειακών εταιρειών θα ξεκινήσει η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της χώρας. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες βουλευτών σύμφωνα με τις οποίες κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις ανήκουν σε εταιρείες οφσόρ, πράγμα που απαγορεύεται από το 2014

Έρευνα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των βουλγαρικών ενεργειακών εταιρειών θα ξεκινήσει η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της χώρας. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες βουλευτών σύμφωνα με τις οποίες κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις ανήκουν σε εταιρείες οφσόρ, πράγμα που απαγορεύεται από το 2014.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής που επιβλέπει τις δραστηριότητες της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας της Βουλγαρίας, ο πραγματικός ιδιοκτήτης ενός από τους μεγαλύτερους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της χώρας, του ContourGlobal Maritsa Iztok 3, δεν είναι η αμερικανική εταιρεία ηλεκτροπαραγωγής ContourGlobal, αλλά εταιρεία που εμφανίζεται να έχει έδρα τα νησιά Καϋμάν.

Επίσης, έρευνα θα επεκταθεί και σε μεγάλες μονάδες ΑΠΕ, με παραγωγή άνω των 1,5 MW, για τις οποίες υπάρχουν παρόμοιες υποψίες, καθώς και σε μονάδες τηλεθέρμανσης.

Ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας και Υδάτων της Βουλγαρίας, Ιβάν Ιβάνωφ, δεν απάντησε ως προς το ενδεχόμενο ανάκλησης των αδειών όσων εξακριβωθεί ότι ανήκουν σε οφσόρ εταιρείες, ενώ επισήμανε ότι για την διενέργεια του ελέγχου θα απαιτηθεί η συνδρομή της ειδικής διεύθυνσης οικονομικών πληροφοριών.