Το συμβούλιο διευθυντών της ρωσικής Gazprom συμφώνησε να αποσυρθεί η εταιρεία από το μετοχικό κεφάλαιο της εσθονικής εταιρείας διανομής φυσικού αερίου, AS Eesti Gaas, πωλώντας το μερίδιο ύψους 37% που κατέχει έναντι 24,57 εκατ. ευρώ

Το συμβούλιο διευθυντών της ρωσικής Gazprom συμφώνησε να αποσυρθεί η εταιρεία από το μετοχικό κεφάλαιο της εσθονικής εταιρείας διανομής φυσικού αερίου, AS Eesti Gaas, πωλώντας το μερίδιο ύψους 37% που κατέχει έναντι 24,57 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ρωσικού κρατικού ενεργειακού κολοσσού, η Gazprom συμφώνησε να «αποεπενδύσει τις 367.268 κοινές μετοχές που κατείχε στην εταιρεία AS Eesti Gaas, και οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 37,026% του μετοχικού της κεφαλαίου για τιμή όχι μικρότερη των 24.571.709 ευρώ».

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι αγοραστής του μεριδίου της Gazprom ήταν η Trilini Energy OU, θυγατρική του επενδυτικού ομίλου AS Infortar.

Η Eesti Gaas δραστηριοποιείται στην αγορά, διανομή και πώληση φυσικού αερίου στην Εσθονία, όπως και στην πώληση ηλεκτρισμού.