Ενδιαφέρον για ανάπτυξη συνεργασίας με τη Μόσχα επιθυμεί η Βουδαπέστη στον τομέα των υδρογονανθράκων και της εξεύρεσης εναλλακτικών οδών για την προμήθειά τους. Αυτό τόνισε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργέι Λαβρόφ προχθές, Δευτέρα, εν όψει της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί από σήμερα στην ουγγρική πρωτεύουσα

Ενδιαφέρον για ανάπτυξη συνεργασίας με τη Μόσχα επιθυμεί η Βουδαπέστη στον τομέα των υδρογονανθράκων και της εξεύρεσης εναλλακτικών οδών για την προμήθειά τους. Αυτό τόνισε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργέι Λαβρόφ προχθές, Δευτέρα, εν όψει της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί από σήμερα στην ουγγρική πρωτεύουσα.

"Παρά την αναβολή του πρότζεκτ του αγωγού αερίου South Stream, η Βουδαπέστη εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την περαιτέρω ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας με τη Ρωσία στον τομέα της χρήσης ρωσικών υδρογονανθράκων και την εξεύρεση εναλλακτικών οδών για την παροχή τους στην Ουγγαρία", αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η ενεργειακή συνεργασία αποτελεί τομέα προτεραιότητας στις σχέσεις εμπορίου και οικονομίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ τονίζεται ότι η Ρωσία τροφοδοτεί τα τρία τέταρτα της κατανάλωσης πετρελαίου και τα δύο τρίτα της κατανάλωσης φυσικού αερίου της Ουγγαρίας.

"Η ουγγρική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου MOL έχει εδραιωμένη παρουσία στη Ρωσία, καθώς συμμετέχει στην παραγωγή πετρελαίου στις περιοχές του Τομσκ, του Όρεμπουργκ και της Σαμάρα", καταλήγει η ανακοίνωση.