Ευρωδικαστήριο: Νομικά Έγκυρες οι Κυρώσεις της ΕΕ Κατά Ρωσικών Εταιρειών για την Προσάρτηση της Κριμαίας

Ευρωδικαστήριο: Νομικά Έγκυρες οι Κυρώσεις της ΕΕ Κατά Ρωσικών Εταιρειών για την Προσάρτηση της Κριμαίας
energia.gr
Τρι, 31 Μαΐου 2016 - 18:38
Οι οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ κατά ρωσικών εταιρειών, λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία, είναι έγκυρες, σύμφωνα με την κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ, όπως αποφάσισε ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
Οι οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ κατά ρωσικών εταιρειών, λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία, είναι έγκυρες, σύμφωνα με την κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ, όπως αποφάσισε ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ειδικότερα, ο γενικός εισαγγελέας Melchior Wathelet εξέδωσε χθες τη σχετική απόφαση, «απαντώντας« έτσι σε προσφυγή που κατέθεσε η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft σε βρετανικό δικαστήριο.

Η μεγαλύτερη, παγκοσμίως, εισηγμένη εταιρεία πετρελαίου, βάσει της παραγωγής, ζητούσε την ακύρωση της απόφασης των ηγετών της ΕΕ, τον Ιούλιο του 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, να επιβάλλουν κυρώσεις στην ίδια και σε άλλες ρωσικές επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει φέτος να μειώσει το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, σε 50% από 69,5%.

Ένας από τους πιθανούς ενδιαφερόμενους είναι και η China National Petroleum Corporation (CNPC), που ήδη κατέχει ποσοστό της Rosneft.