Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν βλέπει κάποιο λόγο για άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Την Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερεν υποστήριξε ότι δεν είναι ξεκάθαρο το αν το ευρωπαϊκό μπλοκ θα αποφασίσει να ανανεώσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν βλέπει κάποιο λόγο για άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Την Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερεν υποστήριξε ότι δεν είναι ξεκάθαρο το αν το ευρωπαϊκό μπλοκ θα αποφασίσει να ανανεώσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης. Όπως πρόσθεσε, δεν είναι μυστικό ότι κάποια ευρωπαϊκά κράτη είναι επιφυλακτικά απέναντι σε μια παράταση.

«Μπορώ μόνο να σας πω ότι η καγκελάριος είναι σε συζητήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών και ότι και οι δύο συμφωνούν πως η ειρηνευτική διαδικασία του Μινσκ πρέπει να συνεχιστεί και ότι η καγκελάριος δεν βλέπει αυτή τη στιγμή κάποιο λόγο άρσης των κυρώσεων», ανέφερε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς.

Οι κυρώσεις, οι οποίες αφορούν στην ενέργεια, στα οικονομικά και στην άμυνα, λήγουν τον Ιούλιο, θυμίζει το πρακτορείο.