Προσωρινό διακανονισμό ύψους 175 εκατ. δολαρίων πέτυχε η BP, προκειμένου να διευθετήσει μια σειρά νομικών αξιώσεων στις ΗΠΑ που συνδέονται με την έκρηξη της εξέδρας πετρελαίου Deepwater Horizon το 2010, με θύματα 11 εργαζόμενους. Από την έκρηξη προκλήθηκε η μεγαλύτερη κηλίδα πετρελαίου σε αμερικανικά ύδατα

 

Προσωρινό διακανονισμό ύψους 175 εκατ. δολαρίων πέτυχε η BP, προκειμένου να διευθετήσει μια σειρά νομικών αξιώσεων στις ΗΠΑ που συνδέονται με την έκρηξη της εξέδρας πετρελαίου Deepwater Horizon το 2010, με θύματα 11 εργαζόμενους. Από την έκρηξη προκλήθηκε η μεγαλύτερη κηλίδα πετρελαίου σε αμερικανικά ύδατα.

Η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Χιούστον, σύμφωνα με το MarketWatch, ενώ η υπόθεση είχε προγραμματιστεί να πάει στις δικαστικές αίθουσες τον επόμενο μήνα.

Πάντως, ο πρόσφατος διακανονισμός δεν επιλύει άλλες καταγγελίες που σχετίζονται με ζητήματα ασφαλείας, ενώ, την ίδια στιγμή, άλλες σχετικές νομικές διαδικασίες εκκρεμούν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης.

Υπενθυμίζεται ότι η BP είχε δηλώσει ένοχη για κακουργήματα και συμφώνησε να πληρώσει δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να διευθετήσει υποθέσεις αστικού και ποινικού χαρακτήρα με τις αμερικανικές αρχές, για την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού.