Τη σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αποτελεί το πρώτο βήμα για την αναχρηματοδότηση της εξαγοράς της Airgas ανακοινώνει η Air Liquide. Η συναλλαγή περιλαμβάνει τη σύναψη ομολογιακών δανείων διάρκειας μεταξύ 2 έως 12 ετών, με σταθμισμένη μέση διάρκεια μέχρι τη λήξη τους τα 7,3 έτη
Τη σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αποτελεί το πρώτο βήμα για την αναχρηματοδότηση της εξαγοράς της Airgas ανακοινώνει η Air Liquide. Η συναλλαγή περιλαμβάνει τη σύναψη ομολογιακών δανείων διάρκειας μεταξύ 2 έως 12 ετών, με σταθμισμένη μέση διάρκεια μέχρι τη λήξη τους τα 7,3 έτη.

Με το ποσό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ ο Όμιλος αναχρηματοδότησε ένα μέρος του δανείου γέφυρας ύψους 12 δισεκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων, το οποίο είχε συναφθεί το Δεκέμβρη 2015 από τις κυριότερες τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται, για την εξαγορά της αμερικάνικης Airgas, και, παράλληλα, θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή του.
 
Τα χαρακτηριστικά των ομολόγων που εκδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος του Ομίλου Euro Medium Term Note (EMTN) ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν ως εξής:

- Ποσό: 3 δισεκατομμύρια ευρώ, σε 5 δόσεις (από 500 εκατ. έως 1 δις ευρώ διάρκειας 12 ετών)
-Εκδότης: Air Liquide Finance, με την εγγύηση της L’Air Liquide S.A. 
-Διάρκειες: 2, 4, 6, 8 και 12 χρόνια
-Μορφή: Κυμαινόμενο επιτόκιο για τα 2ετή και σταθερό επιτόκιο για τα υπόλοιπα 
-Κουπόνια: 3μηνο Euribor + 0,20% για τα 2ετή , 0,125% για τα 4ετή, 0,50% για τα 6ετή, 0,75% για τα 8ετή, και 1,25% για τα 12ετή, για ένα μέσο σταθμικό επιτόκιο του 0,65%.

Η όλη συναλλαγή έχει αξιολογηθεί  με Α- από την Standard & Poor 's και Α-3 από την Moodys.

Με την ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής, το συνολικό ποσό των ομολογιακών δανείων που εκκρεμούν μέχρι σήμερα ανέρχονται περίπου στα 10,6 δις ευρώ για τον Όμιλο, με μια μέση διάρκεια 5,7 χρόνων.