Την Κατασκευή Αγωγού Διασύνδεσης Αερίου με την Τουρκία Ξεκινά Εντός του Ιουνίου η Βουλγαρία

Την Κατασκευή Αγωγού Διασύνδεσης Αερίου με την Τουρκία Ξεκινά Εντός του Ιουνίου η Βουλγαρία
energia.gr
Σαβ, 11 Ιουνίου 2016 - 10:40
Η κατασκευή του αγωγού διασύνδεσης αερίου ανάμεσα στα συστήματα διανομής της Βουλγαρίας και της Τουρκίας πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες, δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κ. Μπόικο Μπορίσωφ, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοσταθμό της χώρας BNR

Η κατασκευή του αγωγού διασύνδεσης αερίου ανάμεσα στα συστήματα διανομής της Βουλγαρίας και της Τουρκίας πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες, δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κ. Μπόικο Μπορίσωφ, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοσταθμό της χώρας BNR.

Η διαφοροποίηση πηγών και οι οδεύσεις προμήθειας αερίου συζητείται εδώ και χρόνια στη Βουλγαρία, ωστόσο μόλις τώρα πραγματοποιούνται βήματα σε πρακτικό επίπεδο, μετά την κατασκευή των νέων σταθμών συμπίεσης που θα διασφαλίσουν τη ροή αερίου ανάμεσα στη Βουλγαρία και τις γειτονικές της χώρες και προς τις δυο κατευθύνσεις, δήλωσε ο Μπορίσωφ μιλώντας στο 14ο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Υποδομών Αερίου (14 th Gas Infrastructure Europe Annual Conference), στη Σόφια.

Ο αγωγός διασύνδεσης με την Τουρκία αποτελεί προτεραιότητα για τη Βουλγαρία καθώς αναμένεται να της παράσχει πρόσβαση προς όλα τα υφιστάμενα και μελλοντικά σημεία εισόδου και πηγές αερίου από την Τουρκία, δήλωσε η Υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Τεμένουζκα Πέτκοβα, μιλώντας στο πλαίσιο του συνεδρίου, το οποίο διοργανώθηκε από το λειτουργό του συστήματος διανομής της χώρας, Bulgartransgaz.

Όπως τόνισε η Πέτκοβα, η Βουλγαρία έχει επενδύσει πάνω από 220 εκατ. λεβ Βουλγαρίας για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του δικτύου διανομής της ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των διασυνδέσεων και συνεχίζει να εργάζεται εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση. Τέσσερεις σταθμοί συμπίεσης στο δίκτυο διανομής αερίου - στη Στράντζα, το Λόζενετς, το Ιχτιμάν και το Πετρίτσι – έχουν ήδη ανακαινιστεί, πρόσθεσε.