Δεν Ενδιαφέρεται να Προχωρήσει σε Προσφορά για τη Γερμανική Εταιρεία Ρομποτικής Kuka η Siemens

Δεν Ενδιαφέρεται να Προχωρήσει σε Προσφορά για τη Γερμανική Εταιρεία Ρομποτικής Kuka η Siemens
energia.gr
Τρι, 14 Ιουνίου 2016 - 08:49
Δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε προσφορά για τη γερμανική εταιρεία ρομποτικής Kuka η Siemens, για την οποία έχει κάνει προσφορά το κινεζικό Midea Group, τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξή του ο Διευθύνων Σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού Joe Kaeser

Δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε προσφορά για τη γερμανική εταιρεία ρομποτικής Kuka η Siemens, για την οποία έχει κάνει προσφορά το κινεζικό Midea Group, τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξή του ο Διευθύνων Σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού Joe Kaeser.

«Αν ενδιαφερόμασταν, σίγουρα θα το είχαμε εξετάσει εδώ και κάποιο καιρό», ανέφερε ο Kaeser στο περιθώριο ενός event στο Πεκίνο.

Ο CEO ανέφερε ότι έχει κάποιεςαντιρρήσειςσε μια τέτοιου είδους εξαγορά: «Θα έπρεπε κανείς να το εξετάσει με λογικό τρόπο (...) Αυτό απλά δείχνει το πόσο ισχυρή και ενδιαφέρουσα είναι η Γερμανία από τεχνολογική άποψη».

Η προσφορά του Midea Group να εξαγοράσει την Kuka για πέντε δισ. δολάρια έχει εγείρει τις ανησυχίες κάποιων Γερμανών πολιτικών και ενώσεων μετόχων. Οι αντιρρήσεις τους εστιάζουν στο αν η Γερμανία θα έπρεπενα επιτρέψει σε κινεζικές εταιρίεςνα αγοράσουν κομμάτια κρίσιμης γερμανικής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.

Τον περασμένο μήνα, ο Γερμανός υπουργός ΟικονομίαςΖίγκμαρ Γκάμπριελπρότεινε τον σχηματισμό μιαςευρωπαϊκής κοινοπραξίαςπου θα προχωρούσε σε εναλλακτική προσφορά για την Kuka, μια πρόταση που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πυροδοτήσει ενθουσιασμό.

ΟAndy Gu,αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στη Midea, τόνισε πως έχειεκπλαγείαπό το μέγεθος της πολιτικής αντίστασης στην εξαγορά, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Handelsblatt που επικαλείται το MarketWatch. «Η εμπλοκή μας με την Kuka δεν αποτελεί πολιτικό ζήτημα. Είμαστε ιδιωτική εταιρία», υποστήριξε.

Η Midea επιδιώκει να βοηθήσει τη γερμανική εταιρία να μπει στην κινεζική αγορά, η οποία είναι αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, ισχυρίστηκε το στέλεχος. Σε περίπτωση εξαγοράς, η Kuka θα διατηρήσει την πλήρη ανεξαρτησία της, πρόσθεσε.