Την κατάσταση της ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου συζήτησαν ο Πρόεδρος της Gazprom, Αλεξέι Μίλλερ, και ο Αυστριακός Υπουργός Οικονομικών Χανς Γκέοργκ Σέλλινγκ, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, όπως ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ο ρωσικός κρατικός κολοσσός φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τη Gazprom, η ζήτηση για εισαγόμενο αερίου στην Ευρώπη αναμένεται να παραμείνει σταθερή παρά τη σημερινή πτώση της παραγωγής

Την κατάσταση της ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου συζήτησαν ο Πρόεδρος της Gazprom, Αλεξέι Μίλλερ, και ο Αυστριακός Υπουργός Οικονομικών Χανς Γκέοργκ Σέλλινγκ, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, όπως ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ο ρωσικός κρατικός κολοσσός φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τη Gazprom, η ζήτηση για εισαγόμενο αερίου στην Ευρώπη αναμένεται να παραμείνει σταθερή παρά τη σημερινή πτώση της παραγωγής.

«Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση τόνισαν τη σημασία της δημιουργίας νέων οδεύσεων μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη. Ειδικότερα, η συνάντηση επικεντρώθηκε στην υλοποίηση του πρότζεκτ Nord Stream 2. Υπογραμμίστηκε ότι ο αγωγός αερίου θα ενισχύσει τη θέση του αυστριακού κόμβου αερίου στο Baumgarten ως του βασικού κέντρου διανομής φυσικού αερίου στην Ευρώπη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι προμήθειες ρωσικού αερίου προς την Αυστρία έχουν αυξηθεί κατά 19% από την αρχή του έτους και ως τις 15 Ιουνίου, από 1,6 στα 1,9 bcm αερίου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.