Η Volkswagen θα καταβάλλει στους ιδιοκτήτες των «πειραγμένων» αυτοκινήτων ντίζελ ως και 7.000 δολάρια, στο πλαίσιο διακανονισμού 10 δισ. δολαρίων με τις αμερικάνικες αρχές για το σκάνδαλο dieselgate

Η Volkswagen θα καταβάλλει στους ιδιοκτήτες των «πειραγμένων» αυτοκινήτων ντίζελ ως και 7.000 δολάρια, στο πλαίσιο διακανονισμού 10 δισ. δολαρίων με τις αμερικάνικες αρχές για το σκάνδαλο dieselgate.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα αποζημιώσει με 1.000 ως 7.000 δολάρια τους ιδιοκτήτες, ανάλογα με την ηλικία του οχήματος και άλλου παράγοντες, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg.

H εταιρεία με έδρα του Βόλσφμπουργκ έχει αποδεχτεί ότι από το 2009 είχε χειραγωγήσει τους ελέγχους εκπομπών ρύπων, τοποθετώντας ειδικό λογισμικό σε αυτοκίνητα με κινητήρα ντίζελ.

Το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η Volkswagen και οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους ιδιοκτήτες που έχουν πληγεί θα παρουσιάσουν μια συμφωνία διακανονισμού σε ομοσπονδιακό δικαστή στις 28 Ιουνίου.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές κατέληξαν σε μια πρώτη συμφωνία τον Απρίλιο, αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται και μπορούν να υπάρξουν αλλαγές προτού κατατεθεί.