Μεγαλύτερες είναι σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο οι ζημίες που ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού της έτους η βρετανική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και αερίου UK Oil & Gas Investments

Μεγαλύτερες είναι σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο οι ζημίες που ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού της έτους η βρετανική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και αερίου UK Oil & Gas Investments.

Σύμφωνα με την εταιρία, η επιδείνωση των μεγεθών οφείλεται στα υψηλότερα κόστη εξερεύνησης, ενώ τόνισε πως σχεδιάζει σημαντική πρόοδο στα πρότζεκτς της μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Ειδικότερα, η UK Oil & Gas ανακοίνωσε καθαρή ζημιά ύψους 1,26 εκατ. στερλινών (1,68 εκατ. δολάρια) για τους έξι μήνες που έληξαν στα τέλη Μαρτίου, έναντι απώλειας 427.000 στερλινών την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η αυξημένη δραστηριότητα εξερεύνησης, μεταξύ άλλων, οδήγησε σε υψηλότερα κόστη επαγγελματικών υπηρεσιών εξωτερικών συμβούλων. Αυτά τα κόστη σε συνδυασμό με κινήσεις στο κεφάλαιο κίνησης οδήγησε στη χρήση καθαρών μετρητών δύο εκατ. στερλινών σε λειτουργικές δραστηριότητες στο εξάμηνο, έναντι 1,2 εκατ. πέρυσι.

«Μέσα στους 12 επόμενους μήνες, οι επικεφαλής αναμένουν να δουν έναν αριθμό θετικών εξελίξεων», τόνισε η εταιρία στην ανακοίνωσή της σύμφωνα με το MarketWatch.