Οι εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τη Βουλγαρία προς στην Τουρκία, έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ εδώ και λίγες ημέρες. Από τα εγκεκριμένα 366 μεγαβάτ ανά ώρα, η εξαγωγή κυμαίνεται έως τα 175 μεγαβάτ. Εκτός από την Τουρκία, μειωμένος είναι ο όγκος των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας και προς την Ελλάδα
Οι εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τη Βουλγαρία προς στην Τουρκία, έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ εδώ και λίγες ημέρες. Από τα εγκεκριμένα 366 μεγαβάτ ανά ώρα, η εξαγωγή κυμαίνεται έως τα 175 μεγαβάτ. 

Ο διαχειριστής του συστήματος ενέργειας (ESO) εξήγησε ότι λόγω της την έλλειψης εμπορικού ενδιαφέροντος το δίκτυο δεν είναι φορτωμένο. 

Η συνολική ικανότητα μεταφοράς προς τις γειτονικές χώρες, για την εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, είναι 2.000 μεγαβάτ, από τα οποία χρησιμοποιούνται μόνο μεταξύ 700 και 800. 

Εκτός από την Τουρκία, μειωμένος είναι ο όγκος των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας και προς την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τον ESO, σε σύγκριση με το περασμένο έτος, το σύνολο των εξαγωγών της ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 50%.

Η εγχώρια κατανάλωση είναι επίσης χαμηλότερη από πέρυσι, κατά 2,25%. 

Από την περασμένη εβδομάδα, με μειωμένη δυναμικό, σχεδόν 70%, λειτουργεί και το πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντούι. Επί του παρόντος, ο πυρηνικός σταθμός παράγει το φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα στη χώρα.

(Πηγή: Βουλγαρική Ραδιοφωνία)