Εκπρόσωποι της Αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ακρόαση του Ευρωκοινοβουλίου για τις Εκπομπές Ρύπων

Εκπρόσωποι της Αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ακρόαση του Ευρωκοινοβουλίου για τις Εκπομπές Ρύπων
energia.gr
Τετ, 13 Ιουλίου 2016 - 17:13
Η ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία (EMIS), πέρασε στη δεύτερη φάση της συγκέντρωσης στοιχείων και στις 13 και 14 Ιουλίου, πραγματοποιεί ακροάσεις με εκπροσώπους από το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας

Η ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία (EMIS), πέρασε στη δεύτερη φάση της συγκέντρωσης στοιχείων και στις 13 και 14 Ιουλίου, πραγματοποιεί ακροάσεις με εκπροσώπους από το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Εκπρόσωποι από τη Renault και τη Volkswagen συμμετέχουν στην ακρόαση την Τετάρτης και της Mitsubishi την Πέμπτη.

Ο πρώην αρμόδιος Επίτροπος για το Περιβάλλον, Σταύρος Δήμας, θα συμμετέχει επίσης στη διαδικασία, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένετε να λάβει μέρος σε αντίστοιχη διαδικασία και ο πρώην αρμόδιος Επίτροπος για τη Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα, Γκούντερ Φερχόιγκεν.

Η έκθεση, που θα τεθεί σε ψηφοφορία σήμερα, Τετάρτη, θα συζητηθεί και στην ολομέλεια του ΕΚ στις 2 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η ειδική επιτροπή του ΕΚ για τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία EMIS), έχει ολοκληρώσει την πρώτη σειρά ακροάσεων στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, του εμπορίου και Μη Κυβερνητικές Οργανώσει. Επίσης, στις ακροάσεις προσκλήθηκαν εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η επιτροπή συνέταξε έκθεση για τις εργασίες της μέχρι σήμερα, καθώς και με τα σχέδια που έχει για το επόμενο διάστημα.