Gazprom: Πιθανή η Συμμετοχή και Γερμανικών Εταιρειών στο Πρότζεκτ της Κατασκευής Μονάδας LNG στη Βαλτική

Gazprom: Πιθανή η Συμμετοχή και Γερμανικών Εταιρειών στο Πρότζεκτ της Κατασκευής Μονάδας LNG στη Βαλτική
energia.gr
Δευ, 18 Ιουλίου 2016 - 15:21
Η Gazprom εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής γερμανικών εταιρειών στο πρότζεκτ κατασκευής τερματικού LNG στη Βαλτική, Baltic LNG. Αυτό δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom LNG St. Petersburg, Σεργκέυ Γκουστώφ

Η Gazprom εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής γερμανικών εταιρειών στο πρότζεκτ κατασκευής τερματικού LNG στη Βαλτική, Baltic LNG. Αυτό δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom LNG St. Petersburg, Σεργκέυ Γκουστώφ.

«Θα εξετάσουμε όλες τις καινοτομίες και δυνατότητες των γερμανικών εταιρειών όσον αφορά την τεχνολογία, τις λύσεις και τα βασικά και ουσιαστικά στοιχεία του πρότζεκτ. Μπορώ να πω πως οι συνομιλίες με την Siemens, τη BASF, τη TGR, και άλλες εταιρείες υπήρξαν επιτυχείς», δήλωσε ο Γκουστώφ.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι μηχανολογικό κέντρο LNG μπορεί να κατασκευαστεί μόνο στην ρωσική επικράτεια και σε στενή συνεργασία με γερμανικές εταιρείες.

Το πρότζεκτ Baltic LNG αφορά την κατασκευή μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου δυναμικότητας 10 εκατ. τόνων ετησίως και με δυνατότητα επέκτασης μέχρι 15 εκατ. τόνους ετησίως στο λιμάνι Ust- Luga στη Βαλτική. Η μονάδα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία της το Δεκέμβριο του 2021.