Σε Συνομιλίες για την Εξαγορά Μεριδίου σε Πετρελαϊκό Πεδίο στη Βόρειο Θάλασσα η Delek Group

Σε Συνομιλίες για την Εξαγορά Μεριδίου σε Πετρελαϊκό Πεδίο στη Βόρειο Θάλασσα η Delek Group
του Δημήτρη Φάρου
Τρι, 19 Ιουλίου 2016 - 12:33
Συνεχίζει την επέκτασή της στον ενεργειακό τομέα η ισραηλινή Delek Group Ltd., του επιχειρηματία Yitzhak Tshuva. Σύμφωνα με την ισραηλινή globes, η οποία διαθέτει δικαιώματα στο κυπριακό πεδίο «Αφροδίτη», ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς μεριδίου σε πετρελαϊκό πεδίο στη Βόρειο Θάλασσα

Συνεχίζει την επέκτασή της στον ενεργειακό τομέα η ισραηλινή Delek Group Ltd., του επιχειρηματία Yitzhak Tshuva. Σύμφωνα με την ισραηλινή globes, η οποία διαθέτει δικαιώματα στο κυπριακό πεδίο «Αφροδίτη», ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς μεριδίου σε πετρελαϊκό πεδίο στη Βόρειο Θάλασσα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ισραηλινή εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με την εταιρεία ανάπτυξης και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου EnQuest PLC, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, για την εξαγορά μεριδίου 20% των δικαιωμάτων της τελευταίας στο πεδίο Κράκεν, στον βρετανικό τομέα της Βορείου Θάλασσας. Το αντίτιμο της συναλλαγής, αν ολοκληρωθεί, υπολογίζεται σε 612 εκατ. δολ.

Υπό τους όρους της διαπραγματευόμενης συμφωνίας, η Delek Group θα αγοράσει το 20% των δικαιωμάτων της EnQuest στα μπλοκ 9/2 b και 9/2 c στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. P1575 άδειας, τα οποία βρίσκονται 350 μίλια ΒΑ του Αμπερντήν, της Σκωτίας.

Το πεδίο, που εκτείνεται περί τα 42 τ. χλμ. σε βάθος 1.300 μ., υπολογίζεται ότι διαθέτει 147 εκατ. βαρέλια βαρέως αργού.

Πληροφορίες, εξάλλου, από την EnQuest αναφέρουν ότι η παραγωγή στο Κράκεν αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Delek Group πρόκειται να δανείσει την EnQuest με 20 εκατ. δολ. για πέντε χρόνια με ετήσιο επιτόκιο 2%.