Καλύτερα του αναμενομένου ήταν, το πρώτο εξάμηνο του 2016, τα κέρδη της Volkswagen, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Ωστόσο, ανέλαβε έκτακτες χρεώσεις 2,2 δισ. ευρώ που αφορούν το σκάνδαλο με την εκπομπή ρύπων

Καλύτερα του αναμενομένου ήταν, το πρώτο εξάμηνο του 2016, τα κέρδη της Volkswagen, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Ωστόσο, ανέλαβε έκτακτες χρεώσεις 2,2 δισ. ευρώ που αφορούν το σκάνδαλο με την εκπομπή ρύπων.

Οι μετοχές της Volkswagen εκτινάχθηκαν πάνω από 6% αφού ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη α΄ εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα 7,5 δισ. ευρώ, λόγω της βελτίωσης στο brand της εταιρείας.

Μετά την προσαρμογή στις έκτακτες χρεώσεις που σχετίζονται με το σκάνδαλο των ντηζελοκινητήρων, τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 5,3 δισ. ευρώ στο α΄ μισό του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ενέγραψε χρεώσεις 16,2 δισ. ευρώ για να καλύψει το κόστος που συνδέεται με το σκάνδαλο.

Η Volkswagen επιβεβαίωσε το outlook για το σύνολο της χρήσης, δηλώνοντας πως ανέμενε τα έσοδα να είναι χαμηλότερα μέχρι και 5% από τα επίπεδα του 2015 ως αποτέλεσμα της εξασθένισης των αναδυόμενων αγορών, της μεταβλητότητας της αγοράς συναλλάγματος και της επίδρασης του σκανδάλου.