Βουλγαρία: Πιθανή Καθυστέρηση στην Κατασκευή του Αγωγού Διασύνδεσης Αερίου με την Τουρκία

Βουλγαρία: Πιθανή Καθυστέρηση στην Κατασκευή του Αγωγού Διασύνδεσης Αερίου με την Τουρκία
energia.gr
Παρ, 22 Ιουλίου 2016 - 13:16
Λόγω των γεγονότων στην Τουρκία, υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσει η διασύνδεση των συστημάτων φυσικού αερίου με την Βουλγαρία και, άρα, η μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολή προς τη χώρα και την Ευρώπη, θα αντιμετωπίσει δυσκολίες

Λόγω των γεγονότων στην Τουρκία, υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσει η διασύνδεση των συστημάτων φυσικού αερίου με την Βουλγαρία και, άρα, η μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολή προς τη χώρα και την Ευρώπη, θα αντιμετωπίσει δυσκολίες.

Σύμφωνα με τη «Βουλγαρική Ραδιοφωνία», ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Bulgartransgas Γκεόργκι Γκέγκοφ επεσήμανε, ότι οι συζητήσεις με τους τούρκους ειδικούς συνεχίζονται. Σύμφωνα με τον Γκέγκοφ, τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία είναι αρκετά ανησυχητικά για ολόκληρη την περιοχή. Από την άποψη του φυσικού αερίου υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την ταχεία μεταφορά του ασιατικού αερίου στην Τουρκία αλλά και για το χρονικό όριο της κατασκευής της διασύνδεσης των συστημάτων φυσικού αερίου των δυο χωρών. Υπάρχει επαφή με την τουρκική πλευρά και υπάρχει ελπίδα η κατάσταση να ησυχάσει και να συνεχιστούν ομαλά οι απαραίτητες διαδικασίες.