Ιράν: Στη Δεύτερη Φάση Ανάπτυξης Πετρελαϊκού Πεδίου θα Συμμετάσχει η Κινεζική Sinopec

Ιράν: Στη Δεύτερη Φάση Ανάπτυξης Πετρελαϊκού Πεδίου θα Συμμετάσχει η Κινεζική Sinopec
energia.gr
Τρι, 26 Ιουλίου 2016 - 12:35
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Κίνας, Sinopec, θα αναπτύξει τη δεύτερη φάση του πεδίου Yadavaran στο Ιράν, δήλωσε ιρανός αξιωματούχος σύμφωνα με την ιρανική εφημερίδα Iran Daily. «Σήμερα παράγονται κατά μέσο όρο 100.000 βαρέλια πετρελαίου από το κοινό πεδίο», δήλωσε ο Hadi Nazarpour, εκτελεστικός διευθυντής του πρότζεκτ ανάπτυξης του πετρελαϊκού πεδίου Yadavaran, σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο αναδημοσιεύει ρεπορτάζ του πρακτορείου Mehr News

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Κίνας, Sinopec, θα αναπτύξει τη δεύτερη φάση του πεδίου Yadavaran στο Ιράν, δήλωσε ιρανός αξιωματούχος σύμφωνα με την ιρανική εφημερίδα Iran Daily.

«Σήμερα παράγονται κατά μέσο όρο 100.000 βαρέλια πετρελαίου από το κοινό πεδίο», δήλωσε ο Hadi Nazarpour, εκτελεστικός διευθυντής του πρότζεκτ ανάπτυξης του πετρελαϊκού πεδίου Yadavaran, σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο αναδημοσιεύει ρεπορτάζ του πρακτορείου Mehr News.

Από την έναρξη της παραγωγής στο Yadavaran, πριν από τέσσερεις μήνες, έχουν εξαχθεί συνολικά 53 εκατ. βαρέλια πετρελαίου, πρόσθεσε.

«Προβλέπονται τρεις φάσεις ανάπτυξης για το κοινό πεδίο πετρελαίου με την πρώτη και τη δεύτερη να στοχεύουν στην αύξηση της παραγωγής στα 58.000 και στα 180.000 βαρέλια την ημέρα, αντίστοιχα», εξήγησε ο Nazarpour.

«Προς το παρόν, το Βασικό Πλάνο Ανάπτυξης έχει οριστικοποιηθεί και η κινεζική εταιρεία θα υλοποιήσει το πρότζεκτ», δήλωσε σχετικά με τη δεύτερη φάση της ανάπτυξης του Yadavaran.

«Η δεύτερη φάση έχει στόχο να αυξήσει την παραγωγή στα 180.000 βαρέλια την ημέρα όταν θα καταστεί λειτουργική μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής του πρότζεκτ, προσθέτοντας ότι τα αποθέματα πετρελαίου του Yadavaran υπολογίζονται τώρα σε 31 δισεκ. βαρέλια έναντι προηγουμένων εκτιμήσεων 12 δισεκ. βαρελιών.