Η θυγατρική της ρωσικής κρατικής πετρελαϊκής Rosneft, Rosneft Finance S.A.εξοφλεί τη δεύτερη σειρά ευρωομολόγων αξίας 1 δις δολ., σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας. Για πρώτη φορά είχαν εκδοθεί ευρωομόλογα από τον πρώην όμιλο TNK-BP το 2006, με 10ετή ορίζοντα ωρίμανσης και ετήσιο «κουπόνι» 7,5%

Η θυγατρική της ρωσικής κρατικής πετρελαϊκής Rosneft, Rosneft Finance S. A.εξοφλεί τη δεύτερη σειρά ευρωομολόγων αξίας 1 δις δολ., σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας.

Για πρώτη φορά είχαν εκδοθεί ευρωομόλογα από τον πρώην όμιλο TNK- BP το 2006, με 10ετή ορίζοντα ωρίμανσης και ετήσιο «κουπόνι» 7,5%.

«Η μεγιστοποίηση των κερδών στο λειτουργικό επίπεδο και η αποτελεσματική διαχείριση του κεφαλαίου εργασίας επιτρέπουν στη Rosneft να έχει μία σταθερή κεφαλαιακή ροή που της παρέχει τους πόρους για την καταβολή μερισμάτων, τη μείωση των δανειακών επιβαρύνσεων και την απαιτούμενη ρευστότητα για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το πρώτο τρίμηνο του 2015 η εταιρεία μείωσε το καθαρό της χρέος κατά 44,8%, ή κατά 23,9 δις δολ.

Μετά την δεύτερη εξόφληση των ευρωομολόγων η ρωσική κρατική πετρελαϊκή πρέπει να εξοφλήσει την τρίτη σειρά, έναντι 2,4 δις δολ.

Τον Ιούνιο είχε ανακοινωθεί ότι η Rosneft θα εξοφλούσε ως το τέλος του έτους άλλα 9,2 δις δολ. ομολόγων. Νωρίτερα σχεδίαζε την εξόφληση 14,3 δις δολ. σε ομόλογα. Το 2017 σχεδιάζει την εξόφληση 9,7 δις δολ. (νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η εξόφληση 8,8 δις δολ., καθώς κι η εξόφληση 13,9 δις δολ. σε ομόλογα για την περίοδο 2020-2029).