Οι θυγατρικές του ρωσικού κρατικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom μείωσαν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 7,3% και την κατανάλωση νερού κατά 7,8% το 2015 σε σχέση με το 2014, όπως ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Περιβαλλοντικής Προστασίας και Ενεργειακής Αποδοτικότητας της εταιρείας, μετά από συνάντηση που συντόνισε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δ.Σ. και επικεφαλής της ως άνω επιτροπής, Vitaly Markelov

Οι θυγατρικές του ρωσικού κρατικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom μείωσαν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 7,3% και την κατανάλωση νερού κατά 7,8% το 2015 σε σχέση με το 2014, όπως ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Περιβαλλοντικής Προστασίας και Ενεργειακής Αποδοτικότητας της εταιρείας, μετά από συνάντηση που συντόνισε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δ.Σ. και επικεφαλής της ως άνω επιτροπής, Vitaly Markelov.

Η εξοικονόμηση ενέργειας και η ενεργειακή αποδοτικότητα αποτελούν βασικό σημείο των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων της Gazprom, όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία σε δελτίο Τύπου.

Ειδικότερα, το 2015 η Gazprom εξοικονόμησε 2,7 εκατ. τόνους ισοδυνάμου καυσίμου και ενεργειακών πηγών, εκ των οποίων 2,255 bcm αερίου, 260,6 εκατ. kWh ηλεκτρισμού και 205.000 Gcal θερμότητας. Το συνολικό κόστος των ποσοτήτων που εξοικονομήθηκαν υπολογίζεται σε 7,8 δις ρούβλια, κατά 0,6 δις ρούβλια πάνω από τα επίπεδα του 2014. Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Επιθεώρησης της Gazprom διενήργησε το 2015 539 επιθεωρήσεις περιβαλλοντικής συμμόρφωσης σε 52 θυγατρικές εταιρείες και οργανισμούς του ρωσικού ομίλου, όπως αναφέρει το εν λόγω δελτίο Τύπου. Επιπλέον, άλλες 544 επιθεωρήσεις διενεργήθηκαν σε 29 θυγατρικές και οργανισμούς με στόχο την επίβλεψη της αποδοτικής χρήσης φυσικού αερίου.