RWE: Διατηρεί τις Προβλέψεις για τα Φετινά Οικονομικά Αποτελέσματα Παρά τον Διαχωρισμό

RWE: Διατηρεί τις Προβλέψεις για τα Φετινά Οικονομικά Αποτελέσματα Παρά τον Διαχωρισμό
energia.gr
Δευ, 1 Αυγούστου 2016 - 18:27
Η γερμανική RWE ανακοίνωσε ότι διατηρεί τις προβλέψεις της για το 2016 εν όψει της προετοιμασίας για τη δημόσια εγγραφή της θυγατρικής της, RWE International. Αυτή την περίοδο πραγματοποιείται ο διαχωρισμός της γερμανικής εταιρείας υπηρεσιών κοινής ωφελείας με την RWE να διατηρεί τις συμβατικές ενεργειακές δραστηριότητες, και τη νέα, RWE International, να αναλαμβάνει δραστηριότητες σχετικές με ΑΠΕ, δίκτυα και τη λιανική

Η γερμανική RWE ανακοίνωσε ότι διατηρεί τις προβλέψεις της για το 2016 εν όψει της προετοιμασίας για τη δημόσια εγγραφή της θυγατρικής της, RWE International.

Αυτή την περίοδο πραγματοποιείται ο διαχωρισμός της γερμανικής εταιρείας υπηρεσιών κοινής ωφελείας με την RWE να διατηρεί τις συμβατικές ενεργειακές δραστηριότητες, και τη νέα, RWE International, να αναλαμβάνει δραστηριότητες σχετικές με ΑΠΕ, δίκτυα και τη λιανική.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει η RWE International, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή εντός του τρέχοντος έτους, να πετύχει EBITDA 4,1-4,4 δισ. ευρώ φέτος και 4,3-4,7 δισ. ευρώ στο επόμενο έτος.

Για το σύνολο του ομίλου, η RWE αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη μετά φόρων μεταξύ 500-700 εκατ. ευρώ το 2016 και EBITDA 5,2-5,5 δισ. ευρώ.