Μολονότι τα κέρδη του γ΄ τριμήνου για τη Siemens παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι, η γερμανική εταιρεία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης 2016. Η Siemens αναμένει τώρα ότι τα κέρδη ανά μετοχή στο σύνολο της χρήσης θα διαμορφωθούν στα 6,5-6,7 ευρώ έναντι προηγουμένων εκτιμήσεων για 6-6,4 ευρώ

Μολονότι τα κέρδη του γ΄ τριμήνου για τη Siemens παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι, η γερμανική εταιρεία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης 2016.

Η Siemens αναμένει τώρα ότι τα κέρδη ανά μετοχή στο σύνολο της χρήσης θα διαμορφωθούν στα 6,5-6,7 ευρώ έναντι προηγουμένων εκτιμήσεων για 6-6,4 ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη της περιόδου που έληξε στις 30 Ιουνίου, διαμορφώθηκαν στα 1,33 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 1,36 δισ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 1,2 δισ. ευρώ σύμφωνα με δημοσκόπηση της The Wall Street Journal.

Τα κέρδη του τριμήνου περιορίστηκαν από τις ζημιές που κατέγραψαν κάποιες βασικές δραστηριότητες, όπως η συμμετοχή της Siemens σε μια κοινοπραξία βαρέων μετάλλων με την Mitsubishi Heavy Industries.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 5% στα 19,8 δισ. ευρώ ενώ οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 6% στα 21,06 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω των μεγάλων παραγγελιών στις μονάδες ενέργειας, αερίου και αιολικής ενέργειας.