25 φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 130 MW έλαβαν έγκριση στη Γερμανία, κατά τον τέταρτο σχετικό διαγωνισμό στη χώρα, που θεωρείται η «ατμομηχανή των ΑΠΕ» στην ΕΕ. Η μέση προσφορά στον διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, ήταν 0,723 ευρώ ανά kWh, ενώ στον προηγούμενο διαγωνισμό, που διεξήχθη τον Απρίλιο, η μέση προσφορά ήταν 0,741 ευρώ

 

25 φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 130 MW έλαβαν έγκριση στη Γερμανία, κατά τον τέταρτο σχετικό διαγωνισμό στη χώρα, που θεωρείται η «ατμομηχανή των ΑΠΕ» στην ΕΕ. Η μέση προσφορά στον διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, ήταν 0,723 ευρώ ανά k Wh, ενώ στον προηγούμενο διαγωνισμό, που διεξήχθη τον Απρίλιο, η μέση προσφορά ήταν 0,741 ευρώ.

Ο εκπρόσωπος του κρατικού διαχειριστή απέδωσε την πτώση της τιμής στον ανταγωνισμό των εταιρειών στον κλάδο των φωτοβολταϊκών πάρκων.

Ειδικότερα, στον πρόσφατο διαγωνισμό οι αρχές χρησιμοποίησαν και πάλι το σύστημα "pay as bid", το οποίο προβλέπει ότι τιμή προσφοράς θα δοθεί στο έργο που επικρατεί στο διαγωνισμό. Η υψηλότερη προσφορά ήταν κάτω των 0,08 ευρώ ανά k Wh, ενώ η χαμηλότερη δεν ανακοινώθηκε.

Εξάλλου, μεγάλο ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον στο νέο αυτό διαγωνισμό, με 62 προσφορές για ένα σύνολο έργων 311 MW. Εννέα προσφορές απορρίφθηκαν ενώ οι επιτυχείς μειοδότες έχουν περιθώριο ως τις 24 Αυγούστου για να καταβάλουν συμπληρωματικά ποσά και να συνεχίσουν.