Σερβία: Τουλάχιστον 22 Εκατ. Ευρώ θα Επενδύσει Γερμανική Βιομηχανία Κατασκευής Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού για Αυτοκίνητα

Σερβία: Τουλάχιστον 22 Εκατ. Ευρώ θα Επενδύσει Γερμανική Βιομηχανία Κατασκευής Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού για Αυτοκίνητα
energia.gr
Δευ, 8 Αυγούστου 2016 - 14:48
Η γερμανική βιομηχανία κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού για αυτοκίνητα, Leoni, σχεδιάζει επένδυση ύψους τουλάχιστον 22 εκατ. ευρώ για να επεκτείνει τις κατασκευαστικές της δραστηριότητες στην Σερβία, όπως ανακοίνωσε, την περασμένη Παρασκευή, το Υπουργείο Οικονομίας της χώρας

Η γερμανική βιομηχανία κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού για αυτοκίνητα, Leoni, σχεδιάζει επένδυση ύψους τουλάχιστον 22 εκατ. ευρώ για να επεκτείνει τις κατασκευαστικές της δραστηριότητες στην Σερβία, όπως ανακοίνωσε, την περασμένη Παρασκευή, το Υπουργείο Οικονομίας της χώρας.

Η Leoni, συγκεκριμένα, επιθυμεί να κατασκευάσει δύο νέες μονάδες στους δήμους Prokuplje και Doljevac, όπου ήδη διαθέτει άλλες δύο μονάδες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου.

Η γερμανική εταιρεία έχει υποσχεθεί να δημιουργήσει τουλάχιστον άλλες 1.000 νέες θέσεις εργασίας και έχει ήδη εξασφαλίσει από τη σερβική κυβέρνηση ενίσχυση ύψους 5,5 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι η Leoni θα απασχολεί συνολικά 5.202 εργαζομένους στη χώρα τρία χρόνια μετά από την έναρξη λειτουργίας των δύο νέων μονάδων. Επίσης υποχρεούται να μη μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων για μια πενταετία.

Οι νέες μονάδες θα παράγουν συστήματα καλωδίων για την BMW,τη Jaguar και τη Land Rover.

Η Leoni έχει παρουσία στη Σερβία από το 2009 και οι μονάδες της ήταν από τις πρώτες μεγάλες επενδύσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία της βαλκανικής χώρας.

Το πρώτο εξάμηνο του 2016 ήταν η 13η μεγαλύτερη εξαγωγός εταιρεία στη Σερβία, με εξαγωγές συνολικής αξίας 72,9 εκατ. ευρώ.