Η βρετανική εταιρεία πετρελαίου και αερίου, Cairn Energy, ανακοίνωσε ότι περιορίστηκαν οι ζημίες της στο πρώτο φετινό εξάμηνο, καθώς δεν εμφάνισε κόστη απομειώσεων από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, αλλά και λόγω του χαμηλότερου κόστους εξερεύνησης

Η βρετανική εταιρεία πετρελαίου και αερίου, Cairn Energy, ανακοίνωσε ότι περιορίστηκαν οι ζημίες της στο πρώτο φετινό εξάμηνο, καθώς δεν εμφάνισε κόστη απομειώσεων από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, αλλά και λόγω του χαμηλότερου κόστους εξερεύνησης.

Οι ζημίες υποχώρησαν σε 37,8 εκατ. δολάρια, έναντι 230,3 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Τα κόστη εξερεύνησης διαμορφώθηκαν στα 33,8 από 46,4 εκατ. δολάρια.

Η εταιρία με έδρα το Εδιμβούργο δεν εμφάνισε κόστη απομειώσεων από τις πωλήσεις περιουσιακών της στοιχείων, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2015 τα κόστη αυτά άγγιξαν το ποσό-ρεκόρ των 177,1 εκατ. δολαρίων.

Η Cairn ανέφερε επίσης ότι η εξόρυξη στο project  πετρελαίου στη Σενεγάλη έχει προγραμματιστεί να ξαναρχίσει σύντομα και πως εξακολουθεί να αξιολογεί και να επιδιώκει νέα εγχειρήματα. Σημειώνεται πως αναθεώρησε προς τα πάνω κατά 1/3 την εκτίμηση της για τα αποθέματα στο υπεράκτιο πεδίο της Σενεγάλης σε 473 εκατ. βαρέλια.