Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην αγορά πετρελαίου, ενώ πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό το μήνα η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ίσως ξεπεράσει το ρεκόρ του Ιουλίου

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην αγορά πετρελαίου, ενώ πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό το μήνα η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ίσως ξεπεράσει το ρεκόρ του Ιουλίου.

Οι επενδυτές κατοχυρώνουν κέρδη, καθώς η άνοδος των τιμών του αργού από τις αρχές του μήνα άγγιξε το 20%.

Η τιμή του Μπρεντ υποχωρεί κατά 18 σεντς στα 49,67 δολάρια/βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού είναι ουσιαστικά αμετάβλητη στα 46,79 δολάρια.

Η Σαουδική Αραβία στέλνει σήματα στην αγορά ότι ίσως αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή αργού τον Αύγουστο, προκειμένου να κατοχυρώσει αυτά τα επίπεδα όταν εντός του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις με χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ για ένα πιθανό «πάγωμα» της παραγωγής. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο ανήλθε στο επίπεδο-ρεκόρ των 10,67 εκατ. βαρελιών/ημέρα.

Οι αναλυτές της Citi προειδοποιούν, πάντως, για τα ρίσκα που ενέχει ένα ράλι των τιμών που βασίζεται σε πιθανές μελλοντικές διαβουλεύσεις, δεδομένου ότι μία αντίστοιχη προσπάθεια νωρίτερα φέτος οδηγήθηκε σε «ναυάγιο».