Σε Υψηλό Έξι Εβδομάδων οι Τιμές του Πετρελαίου - Πάνω από τα 50 Δολάρια το Μπρεντ

Σε Υψηλό Έξι Εβδομάδων οι Τιμές του Πετρελαίου - Πάνω από τα 50 Δολάρια το Μπρεντ
energia.gr
Πεμ, 18 Αυγούστου 2016 - 17:05
Στο υψηλότερο επίπεδο των έξι τελευταίων εβδομάδων, άνω των 50 δολαρίων το βαρέλι, ανήλθε η τιμή του Μπρεντ, καθώς οι μεγαλύτεροι παραγωγοί του κόσμου ετοιμάζονται να συζητήσουν το ενδεχόμενο μίας συμφωνίας για το «πάγωμα» της παραγωγής

Στο υψηλότερο επίπεδο των έξι τελευταίων εβδομάδων, άνω των 50 δολαρίων το βαρέλι, ανήλθε η τιμή του Μπρεντ, καθώς οι μεγαλύτεροι παραγωγοί του κόσμου ετοιμάζονται να συζητήσουν το ενδεχόμενο μίας συμφωνίας για το «πάγωμα» της παραγωγής.

Ειδικότερα, το Μπρεντ ενισχύθηκε ως 37 σεντς στα 50,22 δολάρια, υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Ιουλίου. Το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχύθηκε κατά 65 σεντς στα 47,44 δολάρια.

Από τα χαμηλά στα οποία υποχώρησε στις αρχές Αυγούστου, το Μπρεντ σημειώνει κέρδη της τάξεως του 20% περίπου, εν μέσω προσδοκιών ότι οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ θα ξεκινήσουν εκ νέου συζητήσεις με μεγάλους παραγωγούς εκτός του οργανισμού για τη σταθεροποίηση της αγοράς, όταν συναντηθούν στα τέλη του επόμενου μήνα στην Αλγερία.   

Οι αναλυτές, πάντως, εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το αποτέλεσμα που θα έχει μία τέτοια συμφωνία.

Την ίδια ώρα, η Σαουδική Αραβία αυξάνει περαιτέρω την παραγωγή της και ενδεχομένως αυτό το μήνα να ξεπεράσει το ρεκόρ του Ιουλίου (10,67 εκατ. βαρέλι/ημέρα).

Οι εκπρόσωποι των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στο περιθώριο του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αλγερία στις 26-28 Σεπτεμβρίου.