Νιγηρία: Απίθανη Μία Συμφωνία των Χωρών του ΟΠΕΚ για Μείωση της Παραγωγής Αργού

Νιγηρία: Απίθανη Μία Συμφωνία των Χωρών του ΟΠΕΚ για Μείωση της Παραγωγής Αργού
energia.gr
Παρ, 19 Αυγούστου 2016 - 14:00
Ο υπουργός Πετρελαίου της Νιγηρίας, Emmanuel Ibe Kachikwu, δήλωσε ότι είναι απίθανη μια μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ελπίζει πως η συνάντηση στην Αλγερία τον επόμενο μήνα θα βοηθήσει στην άνοδο των τιμών του αργού

Ο υπουργός Πετρελαίου της Νιγηρίας, Emmanuel Ibe Kachikwu, δήλωσε ότι είναι απίθανη μια μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ελπίζει πως η συνάντηση στην Αλγερία τον επόμενο μήνα θα βοηθήσει στην άνοδο των τιμών του αργού.

Ο υπουργός ανέφερε χθες σε ομιλία του στο Λάγος, ότι η παραγωγή της χώρας του έχει μειωθεί σε 1,56 εκατ. βαρέλια/ημέρα, καθώς οι συνεχιζόμενες επιθέσεις μαχητών έχουν εξαλείψει περίπου 700.000 βαρέλια από την παραγωγή.

Παράλληλα, εξέφρασε αμφιβολίες για το αν τα μέλη του ΟΠΕΚ θα μειώσουν την παραγωγή τον επόμενο μήνα. «Αν θα μειώσουμε τους όγκους; Αυτό δεν το βλέπω να συμβαίνει», ανέφερε. Πρόσθεσε, πάντως, ότι άλλες επιλογές είναι στο τραπέζι: «Αν αυτή η συνάντηση θα βοηθήσει να ανέβουν οι τιμές; Λοιπόν, ναι, αν καταφέρουμε να κάνουμε συζητήσεις με τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και το Μεξικό» είπε.

Επισημαίνεται ότι η παραγωγή αργού της Ρωσίας είναι κοντά στα ιστορικά υψηλά των 10,85 εκατ. βαρελιών την ημέρα και η χώρα έχει υπαινιχθεί ότι όχι μόνο δεν προτίθεται να προχωρήσει σε διάλογο για «πάγωμα», αλλά, απεναντίας, θα ενισχύσει την παραγωγή της.

Σε ότι αφορά το Ιράκ, άρχισε και πάλι να αντλεί πετρέλαιο από τα πεδία που διαχειρίζεται η κρατική North Oil Company, με τη χρήση ενός κουρδικού αγωγού προς την Τουρκία, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Πετρελαίου στη Βαγδάτη.

Περίπου 70.000 βαρέλια την ημέρα παράγονται από εκεί, μέσω του αγωγού που ελέγχουν οι τοπικές κουρδικές αρχές. Η παραγωγή από τα πεδία αυτά είχε σταματήσει τον περασμένο Μάρτιο, λόγω διαμάχης μεταξύ Βαγδάτης και της περιφερειακής κουρδικής κυβέρνησης.