Ο Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε την Παρασκευή ότι αναμένει να συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , Αρμόδιο για την Ενεργειακή Ένωση Μάρος Σέφτσοβιτς αυτόν το μήνα ή τον Οκτώβριο

Ο Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε την Παρασκευή ότι αναμένει να συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , Αρμόδιο για την Ενεργειακή Ένωση Μάρος Σέφτσοβιτς αυτόν το μήνα ή τον Οκτώβριο.

«Δεν έχει καθοριστεί ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία. Πιθανόν στα τέλη του Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου», είπε ο Νόβακ στους δημοσιογράφους ερωτηθείς για το πότε θα γίνει η συνάντησή του με τον Σέφτσοβιτς.

Νωρίτερα, ρωσική κυβερνητική πηγή είπε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι η επίσκεψη που προγραμμάτιζε να κάνει ο Σέφτσοβιτς στη Μόσχα ενδέχεται να αναβληθεί για το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναμένεται να επισκεφθεί τη Μόσχα την 11η και τη 12η Σεπτεμβρίου για να συζητήσει μια σειρά ζητημάτων στο πεδίο της συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας ενόψει του χειμώνα. Προχθές Τετάρτη ο Σέφτσοβιτς γνωστοποίησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να ξαναρχίσουν οι τριμερείς συνομιλίες της ΕΕ, της Ρωσίας και της Ουκρανίας όσον αφορά το αέριο.