Σαουδική Αραβία: «Παράθυρο» για Συμφωνία Σταθεροποίησης της Παραγωγής Αργού

Σαουδική Αραβία: «Παράθυρο» για Συμφωνία Σταθεροποίησης της Παραγωγής Αργού
energia.gr
Παρ, 2 Σεπτεμβρίου 2016 - 18:50
Η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να συμφωνήσει σε ένα «πάγωμα» της παραγωγής αργού, αρκεί να το κάνουν και όλα τα άλλα πετρελαιοπαραγωγά κράτη, δήλωσε σήμερα ο Σαουδάραβας πρίγκηπας Turki Al-Faisa

Η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να συμφωνήσει σε ένα «πάγωμα» της παραγωγής αργού, αρκεί να το κάνουν και όλα τα άλλα πετρελαιοπαραγωγά κράτη, δήλωσε σήμερα ο Σαουδάραβας πρίγκηπας Turki Al-Faisal.

«Αυτό που αναζητά η Σαουδική Αραβία είναι μια ολιστική προσέγγιση στο θέμα της παραγωγής και των τιμών του πετρελαίου, όχι μόνο μέσα στον ΟΠΕΚ», διευκρίνισε, μιλώντας στο CNBC, σε περιθώριο Φόρουμ στην Ιταλία.

«Όλοι οι παραγωγοί πετρελαίου θα πρέπει να παίξουν το ρόλο τους, όποια απόφαση κι αν ληφθεί [...] όλοι πρέπει να συμμετέχουν», τόνισε ο πρίγκιπας, που προηγούμενα είχε διατελέσει επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και πρέσβης στις ΗΠΑ.

Ο Turki Al-Faisal υποστήριξε ότι μια επιστροφή σε υψηλές τιμές πετρελαίου θα ήταν ενάντια στα συμφέροντα των των φτωχότερων χωρών-εισαγωγέων στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

«Η σαουδαραβική πολιτική από τότε που δημιουργήθηκε ο ΟΠΕΚ είναι ότι οι τιμές πρέπει να είναι σε λογικά επίπεδα ώστε να μπορεί ο αγοραστής να τις αντέξει», πρόσθεσε.