Ράλι για τις Τιμές του Πετρελαίου Εν Μέσω Προσδοκιών για Συμφωνία «Παγώματος» της Παραγωγής

Ράλι για τις Τιμές του Πετρελαίου Εν Μέσω Προσδοκιών για Συμφωνία «Παγώματος» της Παραγωγής
energia.gr
Σαβ, 3 Σεπτεμβρίου 2016 - 13:02
Ράλι σημείωσαν χθες οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μίας συμφωνίας της χώρας του με τον ΟΠΕΚ για το «πάγωμα» της παραγωγής αργού

Ράλι σημείωσαν χθες οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μίας συμφωνίας της χώρας του με τον ΟΠΕΚ για το «πάγωμα» της παραγωγής αργού.

Στην άνοδο των τιμών βοήθησαν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική απασχόληση, καθώς εκτιμάται ότι απομακρύνουν το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, αλλά και τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin υπέρ ενός "παγώματος" της παραγωγής.

Πάντως, παρά τα χθεσινά κέρδη, σε εβδομαδιαία βάση κατεγράφησαν οι υψηλότερες απώλειες από τις αρχές Ιουλίου.

Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού (WTI), παράδοσης Οκτωβρίου, ενισχύθηκε κατά 1,28 δολάρια ή 3% στα 44,44 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση, σημείωσε πτώση 6,7%, που ήταν η μεγαλύτερη από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Η τιμή του Μπρεντ, στο συμβόλαιο Νοεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 1,38 δολάρια ή 3% στα 46,83 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση, υποχώρησε κατά 5,3%.