«Στα Σκαριά» Τριμερής Συνάντηση ΕΕ-Βουλγαρίας-Ρωσίας το Νοέμβριο για το ν Κόμβο Αερίου στη Βάρνα

«Στα Σκαριά» Τριμερής Συνάντηση ΕΕ-Βουλγαρίας-Ρωσίας το Νοέμβριο για το ν Κόμβο Αερίου στη Βάρνα
energia.gr
Δευ, 19 Σεπτεμβρίου 2016 - 18:56
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αν. πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, αρμόδιου για τα οικονομικά ζητήματα, Τομισλάφ Ντόντσεφ, προετοιμάζεται, τον Νοέμβριο, με πρωτοβουλία των Βρυξελλών, τριμερής συνάντηση EE-Βουλγαρίας-Ρωσίας, στην οποία θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην υλοποίηση του διανομέα φυσικού αερίου Balkan, κοντά στη Βάρνα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αν. πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, αρμόδιου για τα οικονομικά ζητήματα, Τομισλάφ Ντόντσεφ, προετοιμάζεται, τον Νοέμβριο, με πρωτοβουλία των Βρυξελλών, τριμερής συνάντηση EE-Βουλγαρίας-Ρωσίας, στην οποία θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην υλοποίηση του διανομέα φυσικού αερίου Balkan, κοντά στη Βάρνα.

Σύμφωνα με τη Βουλγαρική Ραδιοφωνία, αναμένεται ότι στην συνάντηση θα διευκρινιστούν νομικά σενάρια για τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου, μέσω της Μαύρης Θάλασσας, στον κόμβο φυσικού αερίου στη Βουλγαρία. Όπως δηλώνει ο εκτελεστικός διευθυντής της βουλγαρικής κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου Bulgartransgas, Γκεόργκι Γκέγκοφ, θα δημιουργηθεί μια αρχική εταιρεία για τον κόμβο με την επιλογή να συμπεριληφθούν σ’ αυτήν αλλοδαποί επενδυτές. Ο Γκέγκοφ συμπλήρωσε, ότι η Gazprom ενδιαφέρεται για το έργο, αλλά περιμένει νομικές εγγυήσεις από τις Βρυξέλλες σε σχέση με την εφαρμογή της 3ης δέσμης των ενεργειακών μέτρων.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε, από την πλευρά του, ότι περιμένει ακλόνητες εγγυήσεις, για την πιθανότητα επανέναρξης του South Stream και είναι πιθανό να τις λάβει, τουλάχιστο σε ότι αφορά στο θαλάσσιο τμήμα του μέχρι την Βάρνα.