Τα 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα ξεπέρασε η παραγωγή πετρελαίου του Ιράν, όπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων IRNA τη Δευτέρα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ιρανικής Εθνικής Εταιρείας πετρελαίου (NIOC), Αλί Καρντόρ

Τα 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα ξεπέρασε η παραγωγή πετρελαίου του Ιράν, όπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων IRNA τη Δευτέρα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ιρανικής Εθνικής Εταιρείας πετρελαίου (NIOC), Αλί Καρντόρ.

«Είμαστε υπό πίεση από την άποψη του όγκου της παραγωγής πετρελαίου. Παρ 'όλα αυτά, καταφέραμε να ξεπεράσουμε το όριο παραγωγής των 4 εκατομμυρίων βαρελιών [πετρελαίου] παρά τις πολύπλοκες και εντατικές συνομιλίες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NIOC.

Την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου είχε αναφερθεί ότι η παραγωγή του Ιράν είχε φτάσει τα 3,6-3,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Το Ιράν δεν θα συμμετάσχει στις συνομιλίες πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου μέχρι να φτάσει στο προ των κυρώσεων επίπεδο παραγωγής των 4 έως 4,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, είχε δηλώσει τότε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας Bijan Namdar Zanganeh.