Αλγερία: Ο OPEC Πιθανόν να Μειώσει την Παραγωγή Περισσότερο από Όσο Συμφωνήθηκε στο Αλγέρι

Αλγερία: Ο OPEC Πιθανόν να Μειώσει την Παραγωγή Περισσότερο από Όσο Συμφωνήθηκε στο Αλγέρι
energia.gr
Πεμ, 6 Οκτωβρίου 2016 - 14:12
Ο OPEC, κατά την προσεχή σύνοδο των κρατών-μελών του στη Βιέννη, το Νοέμβριο, θα μπορούσε να προχωρήσει σε μείωση παραγωγής πετρελαίου κατά 1% περισσότερο σε σχέση με τα επίπεδα που συμφωνήθηκαν στην άτυπη συνάντηση στο Αλγέρι, στα τέλη Σεπτεμβρίου, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας Nouredine Bouterfa, μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Ennahar

Ο OPEC, κατά την προσεχή σύνοδο των κρατών-μελών του στη Βιέννη, το Νοέμβριο, θα μπορούσε να προχωρήσει σε μείωση παραγωγής πετρελαίου κατά 1% περισσότερο σε σχέση με τα επίπεδα που συμφωνήθηκαν στην άτυπη συνάντηση στο Αλγέρι, στα τέλη Σεπτεμβρίου, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας Nouredine Bouterfa, μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Ennahar.

«Θα προχωρήσουμε σε αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά, κατά τη συνεδρίαση στη Βιέννη στο τέλος του Νοεμβρίου και εάν η μείωση κατά 700.000 βαρέλια δεν είναι αρκετή, θα την αυξήσουμε. Τώρα που τα μέλη του OPECείναι ενωμένα και συμφωνούν, είναι πολύ πιο εύκολο και εάν χρειαστεί να μειώσουμε την παραγωγή κατά 1%, θα τη μειώσουμε κατά 1%», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Bouterfa, όπως μεταδίδει το Reuters.