Η BP εγκαταλείπει τα σχέδια για πετρελαϊκές έρευνες στον μεγάλο αυστραλιανό όρμο στη Νότια Αυστραλία. Όπως ανακοίνωσε η βρετανική πετρελαϊκή, το έργο δεν ήταν ανταγωνιστικό έναντι άλλων επενδυτικών ευκαιριών παγκοσμίως

Η BP εγκαταλείπει τα σχέδια για πετρελαϊκές έρευνες στον μεγάλο αυστραλιανό όρμο στη Νότια Αυστραλία. Όπως ανακοίνωσε η βρετανική πετρελαϊκή, το έργο δεν ήταν ανταγωνιστικό έναντι άλλων επενδυτικών ευκαιριών παγκοσμίως.

Το πρότζεκτ είχε, άλλωστε, αντιμετωπίσει αντιδράσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις που προειδοποιούσαν για πιθανές διαρροές της κλίμακας του Deepwater Horizon, της καταστροφής που σημειώθηκε το 2010, και ζητούσαν επανειλημμένως πληροφορίες από την εθνική ρυθμιστική αρχή ενεργειακής ασφάλειας της Αυστραλίας σχετικά με τα σχέδια της BP.

«Εξετάσαμε ενδελεχώς τα σχέδια γεωτρήσεών μας για τον μεγάλο αυστραλιανό όρμο, αλλά στο τρέχον εξωτερικό περιβάλλον, θα εξετάσουμε ευκαιρίες εξερεύνησης εκτός συνόρων, μόνο εάν είναι ανταγωνιστικές και ευθυγραμμίζονται με τους στρατηγικούς μας στόχους», δήλωσε η Claire Fitzpatrick, γενική διευθύντρια εξερεύνησης και παραγωγής της εταιρείας στην Αυστραλία.