Αυξημένες σε ποσοστό 23% καταγράφηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στον Καναδά, την περίοδο 2013-2015, τόνισε από την πλευρά του ο εμπορικός σύμβουλος της πρεσβείας του Καναδά στην Ελλάδα, David Mallette, προσθέτοντας ότι το εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 115 εκατ.ευρώ και τα τρία κορυφαία εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα είναι οι ελιές, τα πετρελαιοειδή και το κρασί. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει και πλεόνασμα στην παροχή υπηρεσιών στον Καναδά, που ανέρχεται σε 297 εκατ. ευρώ

Αυξημένες σε ποσοστό 23% καταγράφηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στον Καναδά, την περίοδο 2013-2015, τόνισε από την πλευρά του ο εμπορικός σύμβουλος της πρεσβείας του Καναδά στην Ελλάδα, David Mallette, προσθέτοντας ότι το εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 115 εκατ.ευρώ και τα τρία κορυφαία εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα είναι οι ελιές, τα πετρελαιοειδή και το κρασί. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει και πλεόνασμα στην παροχή υπηρεσιών στον Καναδά, που ανέρχεται σε 297 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική και εμπορική συμφωνία του Καναδά με την Ευρωπαϊκή Ένωση (CETA), τόνισε ότι είναι η πιο "φιλόδοξη" και "πολυδιάστατη" που έχει συζητηθεί ποτέ και σημείωσε ότι από την πρώτη ημέρα που θα ξεκινήσει η εφαρμογή της θα μειωθούν σε ποσοστό 98% οι δασμοί, ποσοστό που θα φτάσει στο 99% όταν θα εφαρμόζεται πλήρως. Υπογράμμισε, σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα, η εμπορική συμφωνία, που συζητείται ακόμα, μπορεί να οδηγήσει σε ώθηση κατά 20% του διμερούς εμπορίου Καναδά - ΕΕ και σε ετήσια αύξηση 11,6 δισ.ευρώ στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.