Σαουδική Αραβία: Και Πολλές Χώρες Εκτός ΟΠΕΚ Πρόθυμες να Μειώσουν την Παραγωγή τους

Σαουδική Αραβία: Και Πολλές Χώρες Εκτός ΟΠΕΚ Πρόθυμες να Μειώσουν την Παραγωγή τους
energia.gr
Τετ, 19 Οκτωβρίου 2016 - 16:17
Πολλές χώρες που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ συμφωνούν να όχι μόνο να παγώσουν, αλλά και να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Falih την Τετάρτη στο συνέδριο Oil & Money στο Λονδίνο

Πολλές χώρες που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ συμφωνούν να όχι μόνο να παγώσουν, αλλά και να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Falih την Τετάρτη στο συνέδριο Oil & Money στο Λονδίνο.

«Είναι «εξίσου σημαντικό ότι οι παραγωγοί εκτός ΟΠΕΚ δείχνουν προθυμία να συμμετάσχουν, και είναι πρόθυμοι όχι μόνο να παγώσουν, αλλά και να μειώσουν την παραγωγή», δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός, ο οποίος, ωστόσο, δεν κατονόμασε συγκεκριμένες χώρες.

Τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ κατάφεραν να συμφωνήσουν σε όριο παραγωγής πετρελαίου ανάμεσα στα 32,5 και τα 33 εκατ. βαρέλια την ημέρα κατά την άτυπη σύνοδο στην Αλγερία στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η πρώτη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής του ΟΠΕΚ για την εφαρμογή των ρυθμίσεων για τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου θα πραγματοποιηθεί στις 28 - 29 Οκτωβρίου στη Βιέννη.

Επίσης, ο Al-Falih πρόσθεσε ότι η παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου είναι κοντά στο τέλος της καθοδικής της πορείας.

«Είμαστε στο τέλος μιας περιόδου σημαντικής ύφεσης στη βιομηχανία πετρελαίου», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η αγορά σαφώς ισορροπεί ξανά τώρα. Η ζήτηση για πετρέλαιο αυξάνεται», δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός.