Κέρδη σημείωσε στο τρίτο φετινό τρίμηνο η δεύτερη μεγαλύτερη, παγκοσμίως, εταιρεία στον κλάδο υπηρεσιών πετρελαίου, χάρη κυρίως στις περικοπές δαπανών. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι η άνοδος των τιμών του πετρελαίου θα οδηγήσει σε αύξηση τις ενεργές εξέδρες άντλησης αργού στην αμερικανική αγορά

Κέρδη σημείωσε στο τρίτο φετινό τρίμηνο η δεύτερη μεγαλύτερη, παγκοσμίως, εταιρεία στον κλάδο υπηρεσιών πετρελαίου, χάρη κυρίως στις περικοπές δαπανών. 

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι η άνοδος των τιμών του πετρελαίου θα οδηγήσει σε αύξηση τις ενεργές εξέδρες άντλησης αργού στην αμερικανική αγορά

Οι εταιρείες shale oil στις ΗΠΑ έχουν αυξήσει τις γεωτρήσεις τους, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν σχεδόν διπλασιασθεί από τα χαμηλά του περασμένου Φεβρουαρίου. 

Τα κέρδη τρίτου τριμήνου, που αναλογούν στους μετόχους της Halliburton ανήλθαν σε 6 εκατ. δολάρια ή 1 σεντ ανά μετοχή, από ζημίες 54 εκατ. δολαρίων ή 6 σεντς/μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 31,3% στα 3,83 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές κατά μέσο όρο προέβλεπαν ζημίες 6 σεντς/μετοχή και έσοδα 3,9 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι αποτελέσματα τρίτου τριμήνου θα ανακοινώσει αύριο η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου, Schlumberger και θα ακολουθήσει την ερχόμενη Τρίτη η Νο3 του κλάδου, Baker Hughes.