Προειδοποίηση της Σαουδικής Αραβίας στον Ντόναλντ Τραμπ για τις Εισαγωγές Πετρελαίου

Προειδοποίηση της Σαουδικής Αραβίας στον Ντόναλντ Τραμπ για τις Εισαγωγές Πετρελαίου
energia.gr
Τετ, 16 Νοεμβρίου 2016 - 08:10
Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομική ισχύ της χώρας του αν υλοποιήσει την προεκλογική του υπόσχεση να μπλοκάρει τις εισαγωγές αργού

Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομική ισχύ της χώρας του αν υλοποιήσει την προεκλογική του υπόσχεση να μπλοκάρει τις εισαγωγές πετρελαίου.

Σε ένα σημάδι για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο κ. Τραμπ να τηρήσει την υπόσχεση για «πλήρη αμερικάνικη ενεργειακή ανεξαρτησία» από τα πετρελαϊκά καρτέλ, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας υπενθύμισε στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο ότι οι ΗΠΑ «ωφελούνται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο από το παγκόσμιο ελεύθερο εμπόριο».

«Η ενέργεια είναι το αίμα που κυλάει στις φλέβες της παγκόσμιας οικονομίας» πρόσθεσε.

Ο νεοεκλεχθείς πρόεδρος θα δει τα προτερήματα και πιστεύω ότι η πετρελαϊκή βιομηχανία θα τον συμβουλεύσει ότι το να μπλοκάρει το εμπόριο οποιουδήποτε αγαθού δεν είναι υγιές, δήλωσε στους Financial Times ο Χαλίντ αλ Φαλίχ, πρόεδρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Aramco.

Ο κ. Φαλίχ υποστήριξε πως αν και οι ΗΠΑ εισάγουν εκατομμύρια βαρέλια αργού, έχουν ευνοηθεί από το γεγονός ότι μπορούν να εξάγουν ελεύθερα μεγάλες ποσότητες αγαθών.