Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ», ενώ άρχισαν να αποκαλύπτονται πληροφορίες αναφορικώς προς τις επαγγελματικές σχέσεις του συμβούλου του Ντόναλντ Τράμπ , Μάικλ Φλύν, με την Τουρκία, ήλθε στην επιφάνεια μια τοποθέτησις του ιδίου του εκλεγέντος Προέδρου για την εν λόγω χώρα. Ειδικώτερα, μιλώντας στο δορυφορικό ραδιόφωνο Sirius XM, την περασμένη Τρίτη (ημέρα των εκλογών), δήλωσε: «φαίνεται ότι (σ.σ.: η τουρκική κυβέρνησις) είναι στο πλευρό του ISIS, και η σχέσις αυτή λίγο -πολύ βασίζεται στο πετρέλαιο»

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ», ενώ άρχισαν να αποκαλύπτονται πληροφορίες αναφορικώς προς τις επαγγελματικές σχέσεις του συμβούλου του Ντόναλντ Τράμπ , Μάικλ Φλύν, με την Τουρκία, ήλθε στην επιφάνεια μια τοποθέτησις του ιδίου του εκλεγέντος Προέδρου για την εν λόγω χώρα. Ειδικώτερα, μιλώντας στο δορυφορικό ραδιόφωνο Sirius XM, την περασμένη Τρίτη (ημέρα των εκλογών), δήλωσε: «φαίνεται ότι (σ.σ.: η τουρκική κυβέρνησις) είναι στο πλευρό του ISIS, και η σχέσις αυτή λίγο -πολύ βασίζεται στο πετρέλαιο». Μάλιστα, η δήλωσις αυτή εσχολιάσθη από αμερικανικά μέσα ενημερώσεως ότι είναι ο πρώτος προεδρικός υποψήφιος ο οποίος, εν προκειμένω, λέει την αλήθεια πάνω σε ένα θέμα το οποίο πλέον έχει γίνει από όλους αντιληπτό. Δηλαδή το γεγονός ότι η Τουρκία, πέρα από πάσης άλλης φύσεως υποστήριξη που παρέχει στο ISIS, έχει διακινήσει πετρέλαιο του ισλαμικού μορφώματος αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολλαρίων.

Την ίδια στιγμή, αποκαλύπτεται ότι η εταιρεία του απόστρατου στρατηγού Μάικλ Φλύν, για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι προορίζεται για την θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του νέου Προέδρου, είχε αναλάβει την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων στην Ουάσιγκτων. Μάλιστα, η σχέσις αυτή δεν ανεφέρθη ποτέ στις τακτικές εκθέσεις δραστηριοτήτων που γίνονται για τις εταιρείες που προωθούν τα συμφέροντα εταιρειών ή κρατών ( lobbying) στην αμερικανική πρωτεύουσα. Και τούτο διότι η εταιρεία του Φλύν δεν συναλλάσεται ευθέως με την Τουρκία, αλλά με μια ενδιάμεση ολλανδική εταιρεία, την Inovo BV. Η τελευταία έχει ιδρυθεί το 2005, και, παρά το γεγονός ότι και για αυτήν είχαν δημοσιευθεί περιορισμένα στοιχεία, απεκαλύφθη ότι την κινεί ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Ερντογάν. Πρόκειται για τον Εκίμ Αλπτεκίν, Διευθυντή του Συμβουλίου Επιχειρηματικής Συνεργασίας Τουρκίας-ΗΠΑ, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού τα μέλη του οποίου ορίζονται από το τουρκικό Υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, ο Αλπτεκίν είχε αναλάβει μέρος του συντονισμού του ταξιδιού του Ερντογάν στην Αμερική, πριν από λίγους μήνες.

Ο Φλύν, ως γνωστόν, έχει ήδη εξάρει την σημασία της Τουρκίας ως συμμάχου, ενώ, σε αντίθεση με τους περισσότερους αναλυτές στις ΗΠΑ, θεωρεί την οργάνωση Γκιουλέν ως «εξτρεμιστικό ισλαμικό κίνημα». Βάση των ανωτέρω, εκφράζεται βαθύτατος προβληματισμός από ελληνοαμερικανικούς κύκλους για την στάση που θα κρατήσει τελικά ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τράμπ έναντι της Τουρκίας και τον σκοτεινό ρόλο της στην στήριξη του ISIS.