Η Royal Dutch Shell πρόκειται να φτάσει σήμερα σε συμφωνία ώστε να αναπτύξει ένα μεγάλο ιρανικό πεδίο πετρελαίου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Πετρελαίου της χώρας. Η κίνηση αυτή υπαινίσσεται ότι οι κολοσσοί στην ενέργεια δεν προτίθενται να αφήσουν τις δεσμεύσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά, να τους εμποδίσει να επενδύσουν, σχολιάζει το MarketWatch

Η Royal Dutch Shell πρόκειται να φτάσει σήμερα σε συμφωνία ώστε να αναπτύξει ένα μεγάλο ιρανικό πεδίο πετρελαίου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Πετρελαίου της χώρας. Η κίνηση αυτή υπαινίσσεται ότι οι κολοσσοί στην ενέργεια δεν προτίθενται να αφήσουν τις δεσμεύσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά, να τους εμποδίσει να επενδύσουν, σχολιάζει το MarketWatch.

Η  Total τόνισε σήμερα πως επίσης σχεδιάζει να κλείσει συμφωνία για το δεύτερο μεγάλο πεδίο της στο Ιράν, πρόσθεσε η εκπρόσωπος μιλώντας στην Wall Street Journal.

Η γαλλική εταιρία ήταν η πρώτη μεγάλη εταιρία ενέργειας που επανεκκίνησε τη συνεργασία με τη χώρα μέσω ενός μεγάλου πρότζεκτ, το οποίο ανακοινώθηκε στις 8 Νοεμβρίου, την ημέρα που οι Αμερικανοί εξέλεξαν τον νέο τους πρόεδρο.

Οι δύο συμφωνίες προβλέπουν την ανάπτυξη των πεδίων πετρελαίου South Azadegan και Yadavaran. Πρόκειται για δύο μεγάλης κλίμακας πρότζεκτς, ιδιαίτερα σημαντικών για το μέλλον της ιρανικής βιομηχανίας πετρελαίου.