«Ακόμη και σήμερα μπορεί να ανοίξει το ΤAXIS για την υποβολή δηλώσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης», είπε σήμερα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. «Είναι θέμα ωρών», ανέφερε και διευκρίνισε πως όσοι κάνουν τώρα αίτηση θα πάρουν τα χρήματα μέσα στον Ιανουάριο
«Ακόμη και σήμερα μπορεί να ανοίξει το ΤAXIS για την υποβολή δηλώσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης», είπε σήμερα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. 

«Είναι θέμα ωρών», ανέφερε και διευκρίνισε πως όσοι κάνουν τώρα αίτηση θα πάρουν τα χρήματα μέσα στον Ιανουάριο. Διαφορετικά, όσοι υποβάλλουν αίτηση από το νέο έτος η πληρωμή θα γίνει έως τις 30 Ιουνίου.

Παραδέχτηκε ότι υπήρξε πρόβλημα με ορισμένες περιοχές και υποσχέθηκε ότι του χρόνου το σύστημα θα είναι δικαιότερο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να προσμετρώνται στο «χτίσιμο» του αφορολογήτου ορίου οι λογαριασμοί του νερού και του ηλεκτρικού.

Δήλωσε ακόμη ότι εξετάζεται το σενάριο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα ειδικά για τους συνταξιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, ο νομός Έβρου ανεβαίνει στην πρώτη κλιματική ζώνη. Επίσης, ευνοημένοι είναι και όσοι δήμοι ορίζονται ως «ορεινοί» κατά τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν.3852/2010, οι οποίοι, με τη νέα ΥΑ, εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη ζώνη από αυτήν στην οποία εντάσσεται ο Νομός στον οποίο ανήκουν.