Σε Ανοδικό Κανάλι η Αγορά Πετρελαίου Εν Αναμονή Εφαρμογής της Συμφωνίας του ΟΠΕΚ

Σε Ανοδικό Κανάλι η Αγορά Πετρελαίου Εν Αναμονή Εφαρμογής της Συμφωνίας του ΟΠΕΚ
energia.gr
Τρι, 27 Δεκεμβρίου 2016 - 09:11
Σε ανοδική τροχιά, σταθερά πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι κινούνται οι τιμές του αργού, εν αναμονή εφαρμογής από 1ης Ιανουαρίου της συμφωνίας του ΟΠΕΚ και άλλων πετρελαιοπαραγωγών κρατών για τη μείωση της παραγωγής κατά 1,8 εκατ. βαρέλια/ημέρα
Σε ανοδική τροχιά, σταθερά πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι κινούνται το τελευταίο διάστημα οι τιμές του αργού, εν αναμονή εφαρμογής από 1ης Ιανουαρίου της συμφωνίας του ΟΠΕΚ και άλλων πετρελαιοπαραγωγών κρατών για τη μείωση της παραγωγής κατά 1,8 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση, κατά 0,1% στα 53,08 δολάρια. Το Μπρεντ υποχωρεί οριακά κατά 8 σεντς στα 55,08 δολάρια.

Το αργό διαπραγματεύεται πέριξ των 50 δολαρίων από τον περασμένο μήνα, όταν ο ΟΠΕΚ συμφώνησε σε μείωση της παραγωγής για πρώτη φορά εδώ και οκτώ χρόνια. 

Ενδεικτικό της έντονης μεταβλητότητας που παρατηρήθηκε φέτος στην αγορά, είναι το γεγονός το αμερικανικό αργό (WTI) καταγράφει κέρδη της τάξεως του 43% από τις αρχές του έτους, ενός έτους κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκε και κάτω από τα 30 δολάρια.

Μάλιστα, οι προβλέψεις των περισσότερων αναλυτών κάνουν λόγο για περαιτέρω άνοδο μέσα στο 2017.