Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων καταγράφονται με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αλλά και την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου, «ψαλιδίζοντας» περαιτέρω το ήδη μειωμένο εισόδημα επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων καταγράφονται με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αλλά και την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου, «ψαλιδίζοντας» περαιτέρω το ήδη μειωμένο εισόδημα επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Οι αυξήσεις κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 5 λεπτά/λίτρο για την αμόλυβδη βενζίνη και το υγραέριο κίνησης, καθώς και 10-12 λεπτά στο ντίζελ.

Η επιβάρυνση είναι αρκετά υψηλότερη στα νησιά που δεν εξαιρέθηκαν από την αύξηση του ΦΠΑ.

Στο 1.90 ευρώ το λίτρο έφτασε η αμόλυβδη στην Αμοργό και στο 1.53 το πετρέλαιο κίνησης. Στο 1.89 η τιμή της αμόλυβδης στη Μήλοκαι στο 1.53 το πετρέλαιο κίνησης. Στο 1.80 η βενζίνη στη Μύκονο και στα Κουφονήσιακαι στο 1.47 το κίνησης. Στο 1.82 η αμόλυβδη στην Κάρπαθο και στο 1.70 η βενζίνη στη Σαντορίνη, με το κίνησης να διαμορφώνεται σε 1.39 ευρώ.

Όπως είπε στον Σκάι ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, Γιώργος Ασμάτογλου, η τιμή της αμόλυβδης τον τελευταίο μήνα έχει αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο.

Πιο μεγάλη είναι η αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης. Πριν από ένα μήνα κόστιζε 1.02 ευρώ το λίτρο και σήμερα έφτασε το 1.22 ευρώ το λίτρο, ενώ αύξηση κατά 15% έχουμε και στο υγραέριο κίνησης.